Drs. Céline Neefkes

van het leefstijlcollectief

Meer over mij

  • BLCN gecertificeerde leefstijlcoach – CooL licentie
  • Klinisch inspanningsfysioloog – ACSM gecertificeerde Exercise Specialist
  • Epidemioloog leefstijl en chronische aandoeningen

Naast mijn eigen behoefte om interessante (bij)scholing te vinden dat voldoet aan ‘evidence based practise’ zijn er meerdere redenen waarom ik mij inzet om het Leefstijlcollectief op te zetten en te ontwikkelen.

Als epidemioloog maak ik de vertaalslag van wetenschap naar de praktijk van de leefstijlcoach. Dit draagt bij aan de kennis van deze beroepsgroep. Daarnaast, heb ik ervaring in het geven van onderwijs, leer ik graag van anderen en werk graag samen; samen weet je meer en sta je sterker.

Ook ben ik in mijn element als ik kan vernieuwen, ontwikkelen en innoveren. Vooral als dit wetenschappelijk is onderbouwd maar ook als dit kan bijdragen aan de bewijslast van wat wel en niet werkt. Tenslotte, vanuit mijn achtergrond in de revalidatie als uitvoerder en manager, weet ik hoe moeilijk het is om preventie op de kaart te krijgen. Omdat dit met de GLI en leefstijl gelukt is voel ik sterk de behoefte om hieraan bij te dragen. Hoe sterker ons product met onderbouwing, en de daaruit volgende resultaten, hoe groter het bestaansrecht van de Leefstijlcoach en preventieve (beweeg)zorg.

Met mijn kennis van het onderwijs draag ik er binnen Het Leefstijlcollectief aan bij dat ons aanbod van de beste kwaliteit is, trainers en coaches weten wat zij kunnen verwachten en het platform tot zijn volle potentie kan komen.

Leefstijl is medicijn, dit is afgeleid van Bewegen is medicijn van het American College of Sports Medicine (ACSM) en is datgene wat mij mijn hele carrière gemotiveerd heeft. Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en kan niet op zichzelf staan. Vandaar dat ik mij steeds meer ben gaan specialiseren in totale leefstijl en chronische aandoeningen. Via deze manier kan ik mijn deelnemers weer een stukje van hun leven teruggeven en bijdragen aan het verhogen van hun kwaliteit van leven.

Celine Neefkes

Contactgegevens