Carolien Linnemann

van het leefstijlcollectief

Meer over mij

  • BLCN gecertificeerde leefstijlcoach – CooL licentie
  • Post hbo Integraal Leefstijlcoach en Jobcoach
  • Lid communicatie commissie BLCN
  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Vanuit mijn achtergrond als hulpverlener heb ik mijn ontwikkeld tot coach. Wat mij hierin het meeste aanspreekt is dat ik nu samenwerk in de trajecten die ik aanga en minder sturend hoef op te treden. Mijn ervaring en expertise bevinden zich vooral op het vlak van zingeving, motivatie en identiteit. Voor mij is persoonlijke ontwikkeling het doel in het leven en dat pas ik op mijzelf toe maar ik krijg er ook enorm veel energie van om anderen hierbij te helpen.

Dit betekent dat ik graag de samenwerking aanga en andere professionals niet als concurrentie zie maar als medestanders met hun unieke eigenschappen. In het Leefstijlcollectief vind ik deze verbinding in het ondernemen. Iedereen heeft iets te brengen en allemaal zijn wij gedreven ondernemers die het beste uit onszelf en een ander naar voren willen brengen en verder willen helpen ontwikkelen. Daar ontstaan mooie initiatieven en ideeën uit!

Uit mijn eigen ondernemersdrift is De Waagcoach ontstaan. In mijn praktijk daag ik mannen uit om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen met een coaching programma op maat. Daarnaast bied ik vanaf het eerste uur de GLi Coaching op Leefstijl aan omdat dit laagdrempelige programma goed aansluit bij mijn eigen overtuiging dat een gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn. Het heeft mij veel gebracht als ondernemer en als coach; meer dan 100 deelnemers zijn inmiddels bij mij gestart en elk van hen heeft mij net zoveel geleerd als ik hen. Mijn intervisiegroep en netwerk zijn hierin van grote waarde geweest wat voor mij het belang van samenwerken nog meer benadrukt.

Inmiddels heb ik op verschillende plekken, zoals de Volkskrant en de Universiteit Leiden, aan mogen schuiven als specialist, iets waar ik drie jaar geleden voor ik begon nog nauwelijks van durfde te dromen. Maar die dromen hebben mij verder gebracht dan ik mij toen voor kon stellen.

Door de samenwerking met Het Leefstijlcollectief hoop ik andere coaches verder te helpen om zelf ook een bloeiende praktijk op te bouwen en zich verder te ontwikkelen tot een zelfverzekerde, professionele en betekenisvolle coach met een eigen identiteit en duidelijke visie.