Over ons

het leefstijlcollectief

Over het leefstijlcollectief

De komst van de Gecombineerde Leefstijlinterventie heeft het beroep van leefstijlcoach in een stroomversnelling gebracht. In het pionieren in de uitvoering hiervan hebben wij, gedreven en ervaren coaches en ondernemers, elkaar gevonden.

Het Leefstijlcollectief biedt een platform waarop wij en andere professionals hun kennis en expertise delen op het gebied van leefstijl, de interventie, onderwijs en coachen als ondernemer in de breedste zin.

Missie

missie

Leefstijlprofessionals van verschillende achtergronden versterken elkaar, vullen aan en inspireren. Gezamenlijk zijn wij een professionele beroepsgroep die onmisbaar is in het kader van gezondheid, vitaliteit en preventie. Door onze krachten te bundelen, zorgen we voor een sterk leefstijlaanbod dat een belangrijke positie inneemt binnen de gezondheidszorg.

Visie

visie

Het jonge beroep van leefstijlcoach is in ontwikkeling. Om professionalisering te bevorderen is het belangrijk dat het aanbod in scholing en ondersteuning goed wordt georganiseerd. Het Leefstijlcollectief is een platform waar alle hbo+ leefstijlprofessionals terecht kunnen voor deze ontwikkeling.

De basiskennis van een leefstijlcoach is breed, maar op sommige onderwerpen onvoldoende specifiek. Ook is niet elke coach van nature een ondernemer. Wij willen graag bij dragen aan het versterken van onze beroepsgroep door het delen van onze kennis. Omdat wij zelf ook niet alle kennis in pacht hebben, bieden wij ook andere coaches en professionals een platform om hun kennis en expertise te delen. Zo krijgen ook zij de mogelijkheid om hun bijdrage te leveren aan het versterken van coaches en de gezondheid van Nederland.

Even voorstellen

Inge out

Inge Out

Mijn missie is om alle Nederlanders vitaal en gezond oud te laten worden. Leefstijl is daarbij essentieel.

Lisanne van Kamp

Lisanne van Kamp

Celine Neefkes

Drs. Céline Neefkes

Naast mijn eigen behoefte om interessante (bij)scholing te vinden dat voldoet aan ‘evidence based practise’ zijn er meerdere redenen waarom ik mij inzet om het Leefstijlcollectief op te zetten en te ontwikkelen.

Carolien Linnemann

Carolien Linnemann

Vanuit mijn achtergrond als hulpverlener heb ik mijn ontwikkeld tot coach. Wat mij hierin het meeste aanspreekt is dat ik nu samenwerk in de trajecten die ik aanga en minder sturend hoef op te treden.

Meer weten?

Neem dan contact op!